Mai puţin de unu din zece pacienţi care se prezintă în urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău are nevoie de spitalizare, arată statisticile unităţi sanitare. „Sunt şi pacienţi care vin pentru că în acel moment sunt un pic mai liberi şi vin să-şi facă analizele sau vin să facă un CT, vin să facă o ecografie”; a explicat, la Medika TV, directorul medical al spitalului, Ştefania Szabo, subliniind că această situaţie poate duce la întârzieri în tratarea urgenţelor reale.
Aproximativ 270-280 de pacienţi se prezintă zilnic la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, iar dintre aceştia 20, cel mult 25, rămân internaţi în spital.
Restul pleacă cu recomandări la domiciliu şi cu scrisoare medicală şi cu îndrumare către medicul specialist.
Directorul medical al spitalului buzoian, Ştefania Szabo a relatat, la Medika TV, că sunt oameni care vin în urgenţă pentru că atunci au timp şi cer investigaţii medicale.
„Sunt şi pacienţi care vin pentru că în acel moment sunt un pic mai liberi şi vin să-şi facă analizele sau vin să facă un CT, vin să facă o ecografie. Ar trebui cumva să înţelegem că toate acestea întârzie actul medical al unei urgenţe. Pentru că tu consumi resurse pe unul în urgenţă şi automat întârzii urgenţa. Dacă în acelaşi timp este un AVC (accident vascular cerebral – n.r.) într-o fereastră în care ar putea interveni neurologul să-i facă o tromboliză şi eu chem neurologul să vadă trei pacienţi cu durere de cap veche de trei luni...”, a explicat Ştefania Szabo.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.